Lekkers voor Later

Lekkers voor Later is mijn titel voor alles wat we doen rond bewaren en inmaken.

Deze zomer heb ik 4 sessies gepland waarin ik een zaterdagnamiddag ga bezig zijn met het aanleggen van onze gezinsvoorraad en u mag erbij zijn, een handje helpen, kijken, andere leuke mensen ontmoeten en mij ondertussen al mijn inmaakervaring ontfutselen.

Technieken die sowieso gaan passeren zijn :

Inleggen in (gerecycleerde) glazen bokalen met schroefdeksel

Steriliseren/wecken

Pekelen : inleggen in zout, azijn of zoetzuur

Drogen

Invriezen

Sappen : persen, stoomextractie, bewaren

Siropen en confituur

DATA :

23/7 Centraal thema Augurken inleggen. Daarrond komt pekelen, fermenteren en zoetzuur in het algemeen…

30/7 Centraal thema Tomaten bewaren : passata, ketchup, saus, drogen…

6/8 Centraal thema : fruit verwerken. Confituur, compote, met en zonder suiker, sap, coulis….

20/8 Centraal thema : Bewaartechnieken, wecken, steriliseren, drogen, invriezen…

Waardering : vrije bijdrage voor de kennisoverdracht en indien er ook echt overvloed aan product is kan je ook wat ingemaakt spul kopen, volg nieuws ivm wat er te verwerken zal zijn door ´gaat´ of ´geinteresseerd´ aan te klikken in het facebookevenement : https://fb.me/e/1yPaDqqlx

BRENG EEN SNIJPLANK EN EEN SCHERP MESJE MEE en op de workshops rond tomaten en fruit verwerken is een passevite en een kleine kookpot ook handig.

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑